cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
25°

L'oposició veu inviable la creació immediata del defensor del ciutadà

La situació a Palma és massa tensa per arribar a un consens

La creació del defensor del ciutadà, és possible aquesta legislatura? Aquesta és la pregunta que es fan molts de ciutadans després dels debats previs a l'estiu al saló de plens de Cort i a les constants demandes per a la seva creació fetes en els darrers mesos des dels partits a l'oposició. Legalment seria possible, segons Antoni Roig, portaveu dels socialistes. «Crear la figura del defensor del ciutadà és pot fer només per decret, i després en un ple decidir qui ha de ser».

El problema és aquest, decidir qui hauria de ser el defensor del ciutadà. Falten tan sols vuit mesos per a les eleccions i la batalla de Palma serà molt dura i crispada. En aquests moments la designació del defensor del ciutadà seria molt complicada. «El que hem de tenir clar és que ha de ser una persona que pugui complir amb la seva tasca, que compti amb els mitjans necessaris per fer-ho. Ara per ara, en aquests moments, és imprescindible que compti amb el suport del 100% dels membres del plenari, i això pot ser molt complicat», assegura Roig.

Aquesta opinió és compartida pel regidor del PSM, Biel Barceló, qui va assegurar que «ara es podrien iniciar els tràmits necessaris, però és molt possible que s'allargassin fins poc abans de les eleccions, i després seria molt difícil escollir una persona per ocupar el càrrec». Per la seva part, la portaveu d'Esquerra Unida-Els Verds a Cort, Lila Thomàs, va assegurar que «nosaltres creim que ja no serà possible en aquest mandat, perquè falta poc per a les eleccions, però nosaltres vam defensar la seva creació en el programa de 1995 i en el de 1999. A les properes eleccions no variarem el criteri que ha imperat fins a aquest moment».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.