algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Set ONG de suport a immigrants es mobilitzen per eradicar el racisme

Sis col·lectius d'estrangers i USO preparen un bon grapat d'actes

Almanco sis associacions d'immigrants extracomunitaris i un sindicat estan preparant dues campanyes ciutadanes per combatre el racisme i la xenofòbia. Aquestes actuacions coincideixen amb una ona de declaracions i actes contra els immigrants tant a les Balears com a la resta de la Unió Europea. D'una banda, la Unió Sindical Obrera (USO) ha començat a sensibilitzar associacions de veïns, escoles i empresaris, entre altres col·lectius, per involucrar-los en un seguit d'actes que tindran lloc a partir de gener.

Des d'aquest sindicat, el seu secretari d'immigració, Ernesto Baletto, assegura que «feim comptes combatre el racisme i la xenofòbia en relació amb el mercat de feina». Per aconseguir-ho hem tingut el suport «de dues iniciatives de la Unió Europea, els projectes Filoxenia i Equitas, englobats en el programa Equal». De fet, USO ha rebut des de Brussel·les, a través de Madrid, 60.000 euros, prop de 10 milions de pessetes, que haurà de destinar a combatre la xenofòbia i el racisme durant els anys 2003 i 2004.

En concret, el sindicat, segons explicà Baletto, té previst «dur a terme actuacions en els ensenyaments mitjà i superior, en les empreses, en les associacions de veïns, etcètera». D'aquests col·lectius Baletto es lamenta que no totes les entitats de veïns estiguin reaccionant positivament. A pesar de tot, amb les activitats es pensa arribar en un parell de mesos «a diversos milers de persones; si just arribàssim a centenars seria un fracàs».

Entre les activitats que realitzaran hi ha «campanyes de sensibilització, conferències, debats, formació contra la discriminació en la feina, un cicle de cinema, etcètera». El colofó de la campanya «serà una gran fira per la interculturalitat a Palma, després de fer-ne altres de més petites pels pobles». A més d'USO, altres entitats que fan feina amb els immigrants i les principals institucions que governen a les àrees on més es concentren els estrangers "llevat del Consell de Mallorca" també han rebut més de 3 milions d'euros per dur a terme més activitats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.