muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
20°

Els amos de finques rústiques en parcs naturals es mobilitzaran

Les associacions acusen el Govern de fer política intervencionista

Les associacions de propietaris de finques rústiques anunciaren ahir mobilitzacions contra la política mediambiental del Govern, especialment per l'aprovació de la Llei de biodiversitat i pel futur parc de la serra de Tramuntana.

Margalida Llobera, presidenta de l'Associació de Defensa de la Serra de Tramuntana, assegurà que «els petits i els grans propietaris de la Serra sortiran de nou al carrer com quan sortiren els tractors» a començament de la legislatura per protestar contra la política mediambiental que fa el Govern. El motiu de l'enuig dels propietaris és l'aprovació de la Llei de biodiversitat i la futura creació d'un parc natural a la Serra.

La titular de la Conselleria de Medi Ambient, Margalida Rosselló, reconegué dimecres que la creació del parc de la Serra és prevista pel Pacte de Progrés i que el seu gabinet hi treballa i confia a poder presentar un document, possiblement un avanç del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN), del futur parc natural abans que conclogui la legislatura. Sobre aquesta situació, Llobera especificà que «encara no hi ha data, ni hora, ni lloc, però assegurà que no s'atura de rebre telefonades d'altres propietaris de finques de la comarca preocupats per la possible aprovació del parc natural.

El president de l'Associació de Propietaris de Finques Rústiques, Fernando Fortuny, destacà que aquesta legislatura s'ha caracteritzat per «la pressió sobre la iniciativa privada, sobretot en el món rural» i acusà Medi Ambient de fer «un control i una intervenció típics de sistemes comunistes». També va demanar una «major definició» a UM, pel fet de compartir projecte amb Els Verds i amb els seus mètodes «d'intervencionisme comunista». Fortuny negà que hi hagi majoria de propietats a favor del parc i va fer una proposta comprometedora: «Que es faci una enquesta entre els propietaris, i si els que estan a favor del parc sumen més terrenys que els que hi estan en contra, dimitesc».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.