nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

L'acusació particular demanarà una comissió rogatòria a Argentina

El magistrat Monserrat proposarà noves diligències a les parts

L'advocada de l'acusació particular, Ascensió Joaniquet, manifestà ahir que demanarà una comissió rogatòria a Argentina perquè declarin els 72 inscrits al cens de Formentera.

En manifestacions realitzades a Diari de Balears, l'advocada digué que aquesta diligència ja fou plantejada durant la darrera fase de la instrucció en el Tribunal Superior, però ara reiterarà aquesta petició, per tal que puguin participar totes les parts i també el fiscal. Joaniquet assenyalà que l'acte del Tribunal Suprem reconeix que en el cas Formentera hi ha un possible delicte electoral, prevaricació i falsetat i creu que «deixa la porta oberta a una possible imputació de Jaume Matas i Rosa Estaràs».

En cas que el magistrat instructor, Antoni Monserrat, decideixi l'arxiu, Ascensió Joaniquet avançà la seva intenció de recórrer, «ja que l'acte del Suprem apunta a una sèrie de conductes que cal esbrinar».

Per la seva part, l'advocat de la defensa, Rafael Perera, indicà que ara la competència de la instrucció torna a estar en mans de Monserrat, que haurà de seguir investigant després de la decisió del TS. En el moment que el Tribunal Superior rebi les actuacions des de Madrid, el magistrat instructor haurà de reclamar a les parts si volen proposar més diligències, a més de les que ell mateix consideri necessàries, i també demanarà un informe al Ministeri Fiscal. Finalment, decidirà si continua endavant amb el sumari o si el torna a arxivar.

A partir d'ara, el nou fiscal en cap de les Balears, Bartomeu Barceló, haurà de determinar si és ell mateix qui s'encarrega de la causa o, en cas contrari, es veurà obligat a designar un representant del Ministeri Fiscal perquè segueixi el cas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.