algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 12.82°
19°

La llana de les ovelles de finques públiques es convertirà en catifes

El consorci vendrà els productes tèxtils amb el segell «Parc Natural»

El consorci que gestiona les finques públiques d'Albarca, es Verger-Alqueria Vella d'Artà elaborarà catifes, moqueta i altres productes tèxtils a partir de la llana de les 400 ovelles que habiten en aquests espais naturals públics del Parc natural de Llevant. El gerent del consorci, Tomeu Melis, informà que la intenció no és muntar una gran indústria tèxtil sinó aprofitar la llana d'aquestes ovelles «que és de molt bona qualitat, ja que «tanmateix s'han de tondre». La llana es lliurarà a una empresa especialitzada per a la seva transformació i els productes tèxtils seran venuts a una tenda del parc de Llevant, que s'ha d'obrir a la zona, sota el segell de «Parc Natural».

L'objectiu d'aquest projecte és «aconseguir» revaloritzar la llana «a preus dignes» ja que el valor actual representa només un 10 o 12 per cent d'allò que costa tondre una ovella. En el mateix acte al qual assistí la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló; el director del Parc de Llevant, Tomeu Moragues, i el batle d'Artà, Montserrat Santandreu, es presentà la memòria de les activitats realitzades durant el passat estiu. En aquest sentit cal destacar que 1.925 persones pernoctaren en algun dels habitatges existents a les finques públiques.

Actualment hi ha es Refugi de s'Arenalet, amb capacitat per a 18 persones, la zona d'acampada per a 30 estances, la caseta dels Oguers per a 10 persones i d'aquí a poc temps s'obrirà la casa de s'Alzinar per a 12. D'aquesta manera les finques d'Albarca i es Verger-s'Alqueria Vella tenen 70 places. La majoria de gent que ha pernoctat a aquestes zones és de Palma (35 per cent seguit del Llevant (31 per cent) i el Pla (14 per cent). Per contra, destaquen els pocs visitants del Migjorn i l'estranger (1 per cent).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.