algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
27°

Caimari crea un parc etnològic sobre els treballs de camp

La nova instal·lació s'inaugurarà per la fira de s'Oliva, el novembre

El nucli urbà de Caimari, al municipi de Selva, treballa aquests dies en la construcció d'un gran parc etnològic dirigit a donar a conèixer els antics treballs de camp en els quals es va fonamentar durant molts d'anys l'economia de tota la serra de Tramuntana. La instal·lació, ubicada dins uns terrenys municipals de 3.000 metres quadrats de devora el poliesportiu i la piscina pública, s'inaugurà durant la propera fira de s'Oliva, que es realitzarà dies 16 i 17 de novembre. El parc comptarà, de manera permanent, amb una sèrie d'elements constructius relatius a les activitats que permeteren durant segles la explotació dels recursos naturals de la muntanya.

Així, en ell podran observar-se i donar-se a conèixer les formes de construcció i el funcionament de: una sitja per fer carbó, una casa de carboner, un coll per caçar tords, una llosa també per caçar, una era per batre cereals i separar la palla del gra, un forn de calç, unes bardisses, un corral i un gran porxo en el qual es donaran a conèixer les petites antigues eines de camp com carros, bast, taleques, corbells, beaces... La idea de crear el parc va sorgir arran de l'èxit i gran expectació que aixecava l'exposició temporal de tots aquests elements que s'ha organitzat amb motiu de les diverses edicions de la fira de s'Oliva.

«El principal objectiu del parc és didàctic, volem donar a conèixer entre els escolars com es guanyaven la vida els seus avantpassats», va explicar el batle pedani de Caimari, Pere Seguí. Així, està previst distribuir fulletons sobre el parc entre les diverses escoles i hotels de l'Illa per tal de donar a conèixer el projecte entre escolars i turistes.

Actualment, els diversos elements que formaran el parc estan en procés de construcció. Tots aquests elements es realitzen amb els materials i tècniques tradicionals i els encarregats de construir-los són persones de més de 60 anys que coneixen bé el procés de construcció. Així, està previst que sigui una persona de més de 70 anys la que s'encarregui de posar en marxa la sitja. Per això, haurà de vetlar-la durant uns dies, en els quals dormirà a la barraca de carboner del parc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.