algo de nubes
  • Màx: 11.78°
  • Mín: 7.77°
11°

Els experts afirmen que Balears ha perdut la guerra de preus turístics

Demanen que l'Arxipèlag diversifiqui l'oferta per poder continuar competint

El Comitè Internacional d'Experts Turístics va tancar ahir la seva primera fase de reunions amb l'actitud unànime que Balears ha de fomentar la diversificació del seu producte turístic i introduir un major valor afegit al segment de vacances, com a fórmula per ser competitius a mig i llarg termini, ja que consideren que les Illes "amb una estructura de costs pròpia de la Unió Europea" no podran competir en el futur amb els preus de les destinacions emergents de la conca de la Mediterrània i del mar Negre. Els experts, en tot cas, parteixen de la premisa que la política turística balear ha d'estar consensuada entre el sector públic i el privat. «Les Illes han de parlar amb una sola veu en política turística», conclouen.

Encara que les reunions que han mantingut aquests dos últims dies els acadèmics convidats pel Govern no han aportat un document de conclusions, sí que s'han produït acords unànimes en certs aspectes. Per exemple, afirmen que Balears és una destinació madura que requereix d'un treball d'adaptació davant dels canvis que està experimentant la demanda en matèria de diversifiaciació i flexibilització de productes. Consideren que aquesta és l'única via per fomentar la desestacionalització.

Els experts lliguen la seva aposta per la diversificació de productes i segments de mercat a la seva previsió que el turisme de paquet de vacances estàndard, del qual Balears ha estat líder indiscutible en els últims anys, perdrà marxa en el mesurat termini, a causa precisament de l'augment de l'oferta i per la impossibilitat de competir en preus. Assenyalen que encara que Balears ha de continuar col·laborant amb els grans touroperadors, aquests poden no estar interessats a comercialitzar productes minoritaris i especialitzats, ja que treballen amb economies d'escala, i advoquen per cercar canals de distribució i comercialització alternatius, per exemple, internet.

El comitè d'experts destaca la necessitat que Balears creï productes innovadors propis, ja que compta amb la capacitat de transport que li proporcionen les aerolínies de «seat only». Aquesta capacitat aèria és la que possibilita treballar al marge dels majoristes. El comitè d'experts va acabar per concloure que la principal fortalesa de Balears són els seus recursos naturals i turístics, que qualifiquen com de primera categoria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.