muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

Cort, testimoni del procés de pau a Burundi

El regidor Antoni Nadal i Jaume Obrador, de Veïns sense Fronteres, acaben de tornar dels Grans Llacs

El regidor d'Acció Social, Antoni Nadal, i el president de Veïns Sense Fronteres, Jaume Obrador, acaben de tornar d'allà on venim, segons diuen, tots els ciutadans balears... i la resta de la humanitat: Els Grans Llacs. Precisament, Nadal i Obrador han estat testimonis del renaixement de la consciència humana que, una vegada més, es resisteix a ser derrotada pels instints animals, i assassins, de la nostra espècie.

És en aquest procés, que a Burundi li diuen «de pau», on les institucions balears han aportat el seu gra d'arena. Des del Govern balear fins als ajuntaments, passant per entitats que depenen dels consells, com el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació. Aquest mes li ha tocat a Cort, comprovar en viu el procés de pau i l'aportació illenca, i ho ha fet a través d'Antoni Nadal.

Segons Obrador, aquest tipus de visites es fan «perquè les institucions comprovin com s'han utilitzat els doblers públics. Ens hem reunit amb nou socis locals, tots junts alhora i amb un promotor de pau, perquè les institucions, en aquesta ocasió el regidor Antoni Nadal, els hi faci totes les preguntes que vulguin». Una de les accions que més agraeix Obrador a Nadal és «haver tingut el coratge de travessar una zona perillosa, no controlada ni per l'Exèrcit ni pels rebels, després de demanar a tots dos bàndols, que no obrissin foc i tenir la confiança que no ho farien».

Nadal va considerar la visita als Grans Llacs com a «molt positiva, perquè hem vist que tots els projectes que estan en marxa es troben en un procés molt òptim. M'agradaria ressaltar el de l'orfenat, que ha acollit 80 nins, i una altra experiència de recollir joves majors de 18 anys a tallers, on han pogut aprendre un ofici per tal de poder viure». No obstant això, Nadal troba important «per la situació política d'aquest país» l'aportació de «promotors de pau, que són els que sembren la llavor».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.