algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Aina Salom qualifica «d'insult» l'incompliment del REB a Salut

Demana al Ministeri una llei coordinadora amb un fons de cohesió

C.C./AGÈNCIES. Palma.
La consellera de Salut, Aina Salom, demanà ahir a Madrid l'elaboració d'una llei de coordinació del sistema sanitari, un estatut marc per a tots els professionals del Sistema Nacional de Salut i el desenvolupament del Règim Especial de les Balears (REB) com a garantia de equitat per als illencs. L'incompliment d'aquest punt és un «insult al Legislatiu (que aprovà el REB) i als ciutadans de les Balears». En aquest sentit, a més, Salom ha demanat per carta «una nova reunió de la comissió mixta, amb la major brevetat, per continuar amb la determinació de la despesa de la insularitat en matèria sanitària».

La ministra de Sanitat i Consum, Ana Pastor, havia manifestat abans, davant els seus homòlegs autonòmics, que en la feina del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) ha de primar «la solidaritat por damunt de plantejaments o actituds localistes». És en aquest context que es produí la intervenció d'Aina Salom, en què demanà, més pes per al CISN "es queixà pel retard en la convocatòria i les limitacions per les intervencions" amb una llei de coordinació per al Sistema Nacional de la Salut, que hauria de ser consensuada amb l'òrgan interterritorial.

La nova norma hauria de tenir en compte «els mecanismes d'intercanvi d'informació, amb especial importància en el tema de la tarjeta sanitària, els procediments per introduir noves prestacions i nous fàrmacs en el sistema». A més, emperò, per la consellera «és necessari avançar en la definició del desitjat estatut marc (per als professionals de la salut) en què, des de les Illes Balears col·laborarem amb especial entusiasme».

Després de recordar que la falta d'implementació del REB «és un insult» al Parlament i la ciutadania Balear, Salom insistí en la necessitat d'un fons de cohesió que permeti pal·liar problemes econòmics de la salut balear, com és l'atenció a pacients desplaçats i a estrangers. La gestió coordinada de les incapacitats temporals "el Ministeri ha incomplert la seva promesa en aquest sentit" o la formació continuada dels professionals completaren el discurs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.