algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
12°

Un estudi del Govern revela que la regeneració farà malbé la pesca

Es veurien afectats importants recursos pesquers de la zona

Un informe intern del Govern Balear realitzat a petició de la direcció General de Litoral amb motiu del projecte 'Desarrollo integral de la bahía de Sóller', conclou que l'extracció d'arena de la zona de Banyalbufar i el seu dipòsit a la badia de Sóller resultarà «molt perjudicial per als recursos pesquers de la zona». L'informe assegura que la zona d'extracció d'arena és «l'hàbitat natural d'espècies comercials i d'altres recursos marins vius que afecten dites espècies. L'extracció suposa la destrucció d'aquest hàbitat i per tant la desaparició per temps indeterminat d'aquestes poblacions explotables».

Les principals espècies que es veurien afectades serien el jonquillo i el cabotí, a més del raor i altres peixos d'interès econòmic. També detalla una llista de més de 50 espècies de peixos i invertebrats, detectats morts, a la platja de Can Picafort després d'abocar-hi l'arena de Banyalbufar extreta l'abril d'enguany. Aquests animals haurien estat «xuclats» amb l'arena encara que suposadament la zona d'extracció es considerada quasi «desèrtica» quant a l'existència de vida marina.

Finalment, el contundent informe assenyala tres principals efectes negatius per als recursos pesquers de la zona: la destrucció d'alevins i de les zones de reclutament d'espècies comercials, la destrucció de recursos tròfics i la destrucció d'ecosistemes molt consolidats. L'informe assenyala que el projecte de Costes per al Port descriu l'activitat pesquera a la zona donant «una versió molt simplificada de la realitat i omitint totalment la pesca d'esbarjo, que també es veuria especialment afectada, així com espècies rares pròpies de badies tancades com la de Sóller».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.