nubes dispersas
  • Màx: 11.7°
  • Mín: 7.77°
11°

Més de 100 illencs es manifesten avui a Madrid contra la decretada

Grosske, Rosselló i el senador Cámara encapçalaran els activistes

Una delegació d'activistes de les Balears es manifestaran, avui a Madrid, contra la reforma laboral, empresa pel Govern central la passada primavera. La major part dels manifestants illencs pertanyen als sindicats UGT i CCOO o a Esquerra Unida (EU). De fet, la delegació està encapçalada, tant pels líders de tot dos sindicats, com pels dirigents d'EU, Miquel Rosselló (coordinador general); Eberhard Grosske (conseller de Treball) i Manuel Cámara (senador). El centenar d'activistes illencs coincidiran a Madrid, amb altres de tot l'Estat i, especialment, amb una marxa organitzada, des d'Andalusia i Extremadura en defensa, del subsidi agrari.

Precisament, Rosselló i Cámara explicaren que estan en desacord amb l'essència de la reforma i, es mostraren escèptics davant la negociació oberta pel Ministre Eduardo Zaplana. Així i tot, Cámara destacà la importància del que considera una «rectificació», per part del Govern central i considerà que aquesta «ve donada per l'èxit de la vaga general» i, pels resultats negatius per al PP de les darreres enquestes. El senador aprofità la «rectificació de Zaplana» per titllar de «mentider» el PP balear, per haver dit, fa uns mesos, que «els fixos discontinus podien estar tranquils. Si és així, a què ve aquesta rectificació?».

També explicà, que el conseller Eberhard Grosske i ell són partidaris de reclamar una millora dels fixos discontinus de les Balears, recollits en l'article 32 del Règim Especial de les Balears (REB). Ara, Cámara també recordà que no és partidari de les modificacions anunciades en l'apartat dels salaris de tramitació, segons les quals, els empresaris hauran de pagar aquests sous, en cas que hagi judici per acomiadament. Grosske envià una carta al ministre per exposar-li «la preocupació pels fixos discontinus» i perquè apliqui el REB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.