nubes dispersas
  • Màx: 16.42°
  • Mín: 12.28°
14°

El batle no ha castigat l'escorxador il·legal perquè és familiar de l'amo

El PP demana explicacions i retreu que no ha respectat la llei

L'Ajuntament de Búger no ha actuat contra l'escorxador il·legal denunciat per la Guàrdia Civil per la relació de familiaritat directa del batle, Miquel Amengual, i del primer tinent de batle, Pere Perelló, amb el responsable denunciat. L'arxivament municipal de la denúncia ha provocat que Amengual hagi estat denunciat davant del fiscal de Medi Ambient. Amengual va manifestar ahir que legalment no podia intervenir en la denúncia perquè li ho impedia el grau directe de familiaritat. El batle aclarí que «com que en la denúncia ja intervenia la Conselleria d'Agricultura i la de Sanitat, em va parèixer natural deixar-ho en les seves mans. Potser vaig pecar de confiat».

Amengual ha reiterat que es tractava d'un pastor que matava alguns xots només per regalar. Pel batle, «d'una palla s'ha fet un paller» i veu «interessos polítics darrere en el fet que hagi sortit a la llum pública». El Partit Popular no ha volgut entrar en el fons de la denúncia de l'escorxador il·legal, si bé ha criticat amb duresa la manca d'intervenció municipal. Els populars demanaran al batle que expliqui per què no ha obert l'expedient administratiu.

El portaveu, Bartomeu Alemany, ha assenyalat que «en altres casos el batle no ha tingut en compte el grau de familiaritat com ara a l'hora de votar la delimitació dels molins quan una filla n'era afectada». El PP manté que «si el batle no pot intervenir per llei ni tampoc el primer tinent de batle, s'hauria d'haver nomenat instructor de l'expedient un altre dels dos regidors de l'equip de govern. Alemany considera que el batle es creu que està per damunt del bé i del mal i critica que no respecti la legalitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.