muy nuboso
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.13°

Barceló culmina la reestructuració de la majoria de les àrees fiscals

El nou fiscal en cap designa el seu equip de confiança en la primera decisió en el càrrec

El fiscal en cap de les Balears des del passat mes de juliol, Bartomeu Barceló, ha culminat la profunda reestructuració de les àrees fiscals en designar els màxims responsables de cada una d'elles. La principal novetat en aquest esquema de funcionament de les tretze àrees fiscals, és que la Fiscalia general de l'Estat ha autoritzat Barceló per continuar al capdavant del que ara es denominarà Fiscalia Especial Antidrogues, com ho havia fet en els últims tretze anys. El fiscal mallorquí s'ha envoltat de persones de la seva confiança per afrontar les exigències d'un càrrec al qual, per primera vegada en la història, ha accedit un representant del Ministeri Públic nascut a les Balears.

El seu objectiu és recuperar la normalitat en el funcionament de la Fiscalia de Balears, repartir el treball de la forma més equilibrada possible i unir criteris, especialment, després dels moments àlgids que va viure el Ministeri arran de la destitució d'Antonio de Vicente Tutor del càrrec de fiscal en cap. Tutor, precisament, s'estrenarà en les seves noves funcions al capdavant de l'àrea de Civil.

En els últims casos «polítics» (Bitel i Formentera), la plantilla ha actuat d'una manera unànime, de la mateixa manera que va donar suport a la candidatura de Barceló, que ha repetit en nombroses ocasions que creu positiva aquesta unitat. En el seu nomenament, precisament, fou decisiu el suport unànime dels fiscals. Barceló, que en iniciar la carrera fou el fiscal més jove del Ministeri Públic de l'Estat espanyol, ha estat al capdavant durant els últims tretze anys (del 1989) de la Fiscalia Antidroga, i ha tingut un gran protagonisme en els casos més rellevants en la matèria.

La seva designació al capdavant del Ministeri Públic de les Balears va estar marcat per la polèmica destitució de Tutor, que deixà el càrrec per petició expressa de la plantilla, que es va queixar del tracte rebut. Per això, el fiscal de l'Estat, Jesús Cardenal, va proposar el juliol al Ministeri Barceló com a nou fiscal cap del TSJB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.