cielo claro
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 10.26°
11°

La gent gran de Mallorca vol adequar les pensions a la mitjana de la UE

El Centre Balears Europa celebrà a Palma el Dia Internacional dels Ancians amb un debat obert

C.C. Palma.
Com disposar de millores en les seves pensions retributives i equiparar-les a les dels països de l'Europa meridional fou, sense sorpresa, una de les primeres preguntes que efectuà la gent gran, convidada al debat sobre el futur de la Unió Europea, organitzat pel Centre Balears Europa (CBE). La resposta, evident per a bona part dels participants, fou recordar que la pressió fiscal d'aquells països permet unes pensions més acordes, amb el nivell de vida exigit.

Una enquesta entre els més de 150 participants serà el punt d'orientació per a accions futures, en relació a la tercera edat, les Illes Balears i la Unió Europea. La consellera de Benestar Social, Fernanda Caro, obrí, ahir, aquest debat, juntament, amb la directora de l'Institut Balear d'Afers Socials, Josefina sintes, el polític del PP Pere Cantarero i un dels responsables del CBE, Josep Valero. Aquest era l'acte central per commemorar, enguany, el Dia internacional de les persones majors a les Illes.

Per Josep Valero, allò principal és què els majors coneguin la Unió Europea, tot i que «aquesta no té gaire competència» sobre els aspectes que preocupen els ancians; un fet que «podria canviar amb la redacció d'una constitució» supraestatal. Per Valero, «ara es debat aplicar el model social europeu a l'estat espanyol, tot i que a molta gent li fa por: els ancians demanen els serveis».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.