algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
19°

Els nous treballadors de l'Ibsalut acreditaran coneixements de català

Aina Salom i Damià Pons asseguren que «ningú no serà acomiadat»

Els nous treballadors de l'Ibsalut i els que vulguin ser promocionats o traslladats de plaça hauran d'acreditar coneixements de català segons les característiques del lloc a què accedeixin, confirmaren ahir els consellers responsables de Salut i d'Educació, Aina Salom i Damià Pons.

Els responsables dels departaments autonòmics aclariren, emperò, que en cap cas es produiran pressions sobre els treballadors, als quals se'ls facilitarà tota casta d'opcions per l'autoaprenentatge i per a l'accés presencial a lliçons de la llengua catalana, en virtut d'un conveni signat ahir entre ambdós departaments.

Afavorir l'aprenentatge més que no imposar-lo és l'estratègia que ahir assenyalà Damià Pons, tot destacant que el personal sanitari és un dels que més formació continuada en rep.

Enguany ja han de funcionar recursos educatius a Son Dureta, Can Misses (Eivissa) i Verge del Toro (Menorca); per l'any vinent s'estendran a Manacor i a Son Llàtzer. La catalogació dels llocs de feina i les seves exigències lingüístiques encara no té una data concreta. Per Aina Salom, «si hem estat 20 anys completament retardats (en normalitzar l'atenció en català al públic), ara que en tenim les competències no vindrà de dotze mesos» fer-ho.

El conveni signat ahir entre les dues conselleries fou considerat per Damià Pons com «el més important signat fins ara», atès el seu impacte sobre sectors socials extensos. Per Salom, això corregirà els desencontres lingüístics de la Part Forana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.