cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

L'agost es va tancar amb un 0'8 per cent més de visitants que fa un any

Es recupera, en part, la mala evolució del turisme els mesos anteriors

El passat mes d'agost va tancar amb un 0'8 per cent més de visitants arribats a través dels ports i aeroports de les Illes que l'agost del 2001. Aquestes xifres confirmen un canvi de tendència en la xifra de visitants de les Balears durant els darrers mesos. Fins ara, en quasi tots els mesos s'havia reduït el nombre de visitants respecte l'any passat. Just el març havia registrat més visitants, però s'ha de tenir en compte que enguany, a diferència del 2001, hi havia la Setmana Santa, que l'any passat va caure en abril.

Així, segons el Centre d'Investigació i Tecnologies Turístiques de les Illes Balears (CITTIB), a l'agost varen arribar a l'Arxipèlag 1.658.701 visitants. D'aquests, 285.737 varen ser espanyols, és a dir un 8'5 per cent més que l'any passat. D'altra banda, 1.372.964 varen ser estrangers, és a dir, un 0'7 per cent més que el 2001.

L'augment de visitants es va notar especialment en els ports, amb un increment respecte l'agost del 2001 del 6'7 per cent. Aquest augment es va notar tant en espanyols com en estrangers, ja que des de la Península es varen desplaçar un 6'1 per cent més d'espanyols que l'any passat i un 8'6 per cent més d'estrangers.

Per via aèria el nombre de visitants tan sols va augmentar un 0'4 per cent. L'increment d'espanyols que varen optar per l'avió per atracar-se a les Illes va ser espectacular, d'un 9'7 per cent. En el costat contrari, es varen situar els estrangers, amb un descens del 0'9 per cent. Per nacionalitats, cal destacar l'afluència de britànics.

Per realitzar aquest estudi, el CITTIB ha consultat les dades proporcionades pels ports i aeroports de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.