cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Homenatge al vi malgrat la mala anyada

El fet que la collita de raïm s'hagi reduït un 30% a causa de la pluja no desllueix la festa del Vermar

Binissalem va retre ahir el seu homenatge anual al raïm i al vi, base agrícola del poble. La diada gran del Vermar va posar punt i final a nou dies de festa organitzats amb motiu d'una verema que enguany s'ha vist molt perjudicada per les pluges. La collita de raïm de les vinyes adscrites a la Denominació d'Origen de Binissalem ha estat de 1.500.000 quilograms aproximadament. Un 30% menys que l'any passat a causa de les condicions meteorològiques. La maduració del raïm s'ha vist retardada per les baixes temperatures i la graduació és inferior per excés de pluja.

Tot i això, els experts asseguren que la qualitat dels vins de Binissalem s'ha salvat gràcies al sacrifici dels viticultors d'una comarca que, any rere any, demostren que saben fer bon vi i que han treballat de valent per tal que el raïm dolent no entri als cellers. Per tot això, el poble de Binissalem va retre ahir, amb l' ambient de festa gran de tots els anys, el seu particular homenatge al vi, amb l'ofrena del most novell a Nostra Senyora de Robines.

Els actes festius es varen iniciar amb la celebració d'una missa. Després, va tenir lloc el concurs de raïm, un dels actes més destacats del Vermar, que se celebra des de l'any 1973 i en el qual es premia els raïms més grans del poble i la comarca, independentment de la seva varietat i qualitat.

Acte seguit, els Vermadors Majors "Jeroni Salom i Miquel Àngel Abrines" varen trepitjar raïm fins a convertir-lo en most i les vermadores "Joani Alcaraz, Marta Fiol i Cristina Jaume" feren l'ofrena a la imatge de Nostra Senyora de Robines. Els actes del matí varen concloure amb una salutació del batle Miquel Nadal, que va animar els binissalemers a celebrar la festa amb un tassonet «del millor vi del món, el de Binissalem», i l'actuació de Tall de Veremadors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.