algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Blanquerna analitza el paper de les entitats cíviques en la democràcia

El seminari fa, des de Lluc, una crida a la participació ciutadana

TOMEU MARTÍ. Lluc.
La segona jornada del seminari Blanquerna, que s'està duent a terme el present cap de setmana a Lluc, transcorregué entre la reflexió i el debat sobre noves formes d'organització i la reivindicació de la participació ciutadana i de les entitats cíviques com a millor garantia per al bon funcionament del sistema democràtic.

Ahir, els debats registraren un goteig permanent de nova gent que s'anà incorporant al seminari a mesura que transcorria el dia i les inscripcions gairebé arribaren a les 150 persones, xifra que en el dia d'avui, amb tota probabilitat, se superarà. La primera conferència de la segona jornada del Blanquerna va ser a càrrec de l'economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, qui en una llarga i interessant exposició va fer un repàs al procés de globalització de l'economia i a les conseqüències negatives que té sobre el sistema democàtic i la justícia social.

La següent conferència, amb el títol «Catalunya 3.0, un nou concepte de l'ens nacional» va ser a càrrec del periodista i director del diari electrònic Vilaweb, Vicent Partal. Partal afirmà que «cal considerar la complexitat com un valor positiu, i en aquest sentit, els catalans partim amb l'avantage que, històricament, ens hem sabut adaptar a cada circumstància».

El periodista valencià va fer una crida a construir la nova Catalunya amb tothom i «comptant amb tots els nous immigrants» i es declarà favorable als «papers per a tots», «encara que em diguin que som infantil». Partal declarà que «cal aprofitar les possibilitats que ens ofereix Internet per trencar el monopoli de la informació». La sessió matinal es clogué amb l'exposició del secretari del sindicat UGT a les Illes Balears, Llorenç Bravo, sobre l'arrelament del sindicalisme a la nostra terra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.