algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

L'església de Santa Maria obre les seves portes després de set anys

El bisbe Teodor Úbeda presidí la missa per beneir les obres

El bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, presidí ahir al vespre una missa solemne concelebrada a l'església de Santa Maria de Sineu per tal de beneir les obres de rehabilitació, que han fet que el temple parroquial hagi estat tancat durant un termini de set anys. El poble de Sineu i nombrosos visitants, entre els quals es trobaven el conseller d'Obres Públiques del Govern, Francesc Quetglas, i el president d'honor de Gesa, Feliciano Fuster, varen omplir a vessar l'església per comprovar el resultat final de la costosa rehabilitació.

L'any 1995 es detectaren greus problemes de fonaments en el temple i es procedí a tancar-lo quan es va fer evident una situació de perill en l'estructura. La comunitat de Sineu, la parròquia, el Bisbat i diferents institucions es posaren en marxa per tal de dur a terme un projecte de rehabilitació d'aquesta joia arquitectònica. El projecte ha anat més enllà de les obres estrictament imprescindibles i s'han instal·lat un altar nou, una nova il·luminació i valuosos vitralls.

El cost dels treballs de rehabilitació ha arribat a 1.200.000 euros (uns 200 milions de pessetes) i ha estat finançat pel Govern balear, el Bisbat i la mateixa parròquia, mitjançant els donatius que han fet molts feligresos. El bisbe recordà als presents que la rehabilitació de l'església de Santa Maria de Sineu no és tan sols un motiu de satisfacció per a l'Església de Mallorca «sinó per a tothom, perquè suposa la recuperació d'una joia arquitectònica de l'Illa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.