algo de nubes
  • Màx: 13.61°
  • Mín: 7.77°
13°

Els Ciutadans Agreujats brindaren ahir pel tancament de Constitució

Cort recorda que només ha ajornat la construcció de l'aparcament

El Col·lectiu de Ciutadans Agreujats de Palma féu ahir un acte simbòlic en el qual oferí «un brindis per ciutat». Una vintena de persones en representació dels artistes visuals, l'Obra Cultural Balear, l'Associació de Galeristes, els amics de les Fortificacions, ARCA, el GOB, Taula d'Arquitectura, la Federació de Veïns de Palma i diverses associacions de barriades, obriren ahir dues botelles de cava sobre les obres del carrer de la Constitució, on de moment no es construirà el pàrquing previst per la Societat Municipal d'Aparcaments.

El pintor Mariano Mayol va llegir un manifest en el qual s'assegurava que els col·lectius «deim no a la pèrdua del nostre passat i de la nostra memòria històrica ciutadana» i que «està clar que els ciutadans estam tots sols, que l'administració, en aquest cas l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca, ens han traït».

Els Ciutadans Agreujats reclamaren que el cobriment de les excavacions arqueològiques sigui definitiu «i els deim als polítics de tots els partits que Palma ha sobreviscut 22 segles i que els seus ciutadans la defensaran on sigui contra els mals administradors».

El manifest també explica que «ells sabien que hi havia restes arqueològiques, se'ls havia dit. Tot Mallorca ha vist el conjunt de restes que han anat sortint, ni més ni menys que la seqüència de la història de la ciutat des del segle XII fins al segle XX. Tots hem vist com han anat esbocinant les troballes que no sabem on són».

Per la seva banda, fonts municipals explicaren que «és ben segur que els 590 ciutadans, veïns directes de la zona, que demanaren una plaça a l'aparcament estan molt contents amb el brindis de vint persones dels Ciutadans Agreujats». Les mateixes fonts indicaren així mateix a Diari de Balears que l'Ajuntament de Palma no ha renunciat en cap moment a fer aquest aparcament. Només hem ajornat la decisió durant els propers vuit mesos. Ara ve la campanya de Nadal i és molt important que no hi hagi obres en marxa durant aquesta campanya».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.