algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Costes classifica com urbà el sòl dels polèmics apartaments de ses Covetes

El GOB i el PSM demanen una rectificació i el Ministeri diu que es tracta d'un error

El GOB i el PSM temen que el Ministeri de Medi Ambient vulgui legalitzar els polèmics apartaments de la finca Torre Marina de ses Covetes mitjançant el projecte per a la preservació dunar des de sa Ràpita al Salobrar de Campos, ja que en aquest projecte s'atribueix la classificació de sòl urbà a les tretze parcel·les que allotgen les esmentades construccions.

L'any 1996 la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell de Mallorca va acordar que aquesta zona no era sòl urbà, sinó rústic, i així ho comunicà a la Demarcació de Costes, que establí la franja de protecció de la mar en 100 metres. Aquest fet «indica que la zona no és sòl urbà», explica el GOB. Els ecologistes no entenen que «el Ministeri aprovi un projecte utilitzant una informació equivocada, la qual cosa, en cas que hi hagi dol o imprudència, seria una falsedat de document públic».

Tant els ecologistes com els nacionalistes demanen una rectificació immediata al Ministeri de Medi Ambient, ja que els apartaments estan dins els 100 metres de la servitud de la mar i temen que la classificació com urbà d'aquest sòl pugui tirar endavant la seva construcció. Més contundent, el PSM sol·licita una correcció de la memòria del projecte a fi «d'evitar suspicàcies sobre intencions inconfessables o, millor encara, que retiri el projecte».

L'alarma en el si del PSM s'obrí en veure aquesta errada perquè el «PP ja havia fet una maniobra semblant en l'aprovació del POOT, considerant que ses Covetes eren sòl urbà quan a les normes subsidiàries de Campos es classificaven com a rústic».

Fonts autoritzades de la Demarcació de Costes, empresa pública adscrita al Ministeri de Medi Ambient, han explicat que el fet que a la memòria del projecte apareguin com a sòl urbà les tretze parcel·les dels apartaments de ses Covetes ha estat un error, ja que malgrat que la classificació del sòl sigui urbà, en el mateix projecte es manté la servitud de la mar en els 100 metres establerts per la llei de 1996. Les mateixes fonts expliquen que l'errada es va produir perquè per grafiar la classificació del sòl s'utilizaren uns plànols de l'any 1990, quan la zona en qüestió encara era urbana. Des de Costes advertiren que aquest defecte es corregirà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.