algo de nubes
  • Màx: 12.51°
  • Mín: 7.77°
12°

Cort s'adhereix al pla contra la delinqüència aprovat de govern d'Aznar

Els regidors debateren molt durament sobre l'increment de la inseguretat ciutadana a Palma

L'Ajuntament de Palma aprovà ahir adherir-se al pla de lluita contra la delinqüència aprovat pel Govern central el passat dia 12 de setembre i per això mateix, i en compliment del previst en el conveni de col·laboració signat entre la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, s'autoritza el batle a subscriure el corresponent protocol de col·laboració amb el Govern de l'Estat i que suposa aprofundir encara més en la línia d'estreta cooperació que es manté amb el Cos Nacional de Policia. El debat sobre aquest punt va reobrir la discussió sobre la seguretat a la ciutat de Palma, en què es varen tornar a creuar dures acusacions sobre els increments dels nivells de delinqüència a l'Estat en general i a la ciutat de Palma en particular.

El batle Fageda va reincidir en les queixes que el motivaren el passat estiu a engegar un procés per aconseguir millores destinades a donar més poder a les policies locals i a aconseguir més eficàcia judicial, algunes de les quals varen ser incorporades en el Pla de lluita contra la delinqüència d'Aznar. Un dels més contundents va ser el portaveu d'Unió Mallorquina, Ferran Trujillo, qui va explicar que «la ineficàcia de la Policia local és deguda als responsables polítics d'aquest cos, que no són ningú més que vostès. El que fa falta, senyor Sierra, és que vostè es decideixi d'una vegada per totes a fer una política seriosa de reorganització de la Policia local».

En aquest sentit, el batle Fageda va recordar que «el problema no és de la Policia local. Per sort la Policia actua molt bé. Palma no és una ciutat on es produeixin molts de delictes. El que passa és que hem detingut trenta i quaranta vegades les mateixes persones, cada dia ens enduim camions plens de clavelleres. El que feia falta era una reforma judicial i més duresa en el càstic als reincidents, tal com es recull en aquest pla de seguretat aprovat per Aznar i al qual crec que hem de donar suport».

Un dels fets que més ha cridat l'atenció és que el pla de seguretat del Govern Aznar reconeix que hi ha un pla per combatre la delinqüència contra els turistes que es reforçarà i que tan sols és aplicat a les ciutats de Madrid, Barcelona i Las Palmas, i que mai no s'ha posat en marxa a les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.