muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

El PSM reclama un reglament per solucionar els problemes d'aigua

Denuncia que hi ha veïns que no tenen connectades les aigües brutes

El municipi de Sant Llorenç pateix des de fa temps una sèrie de problemes d'aigua. Són tres les concessionàries que abasteixen els diferents nuclis. Això suposa que els veïns no paguen els mateixos preus i a hores d'ara encara hi ha gent que no té connectades les aigües brutes, perquè des de l'Ajuntament no s'ha establert com una obligació. Tot això crea una «inseguretat» que ha estat denunciada pel portaveu del PSM, Antoni Sansó, que assegurà que «fa tres anys que reclamam un reglament d'aigües per evitar tota aquesta problemàtica i regularitzar la situació».

Sansó explicà que «a part de les tres concessionàries hi ha diferents subministradores d'aigua, i des de la Sala no hi ha cap tipus de control. Per tant, si hi hagués una epidèmia la situació seria molt preocupant i el responsable seria l'Ajuntament. Cal recordar que fa una sèrie d'anys hi hagué hepatitis provocada per l'aigua». Per la seva banda el batle, Mateu Puigrós (GISC), reconegué que si bé és veritat que hi ha una sèrie de problemes, l'objectiu és trobar-hi una solució ben aviat. «A l'Agenda Local 21 que es presentarà el 5 d'octubre es reflecteix aquest conflicte i per això n'estudiarem les solucions».

«Ens trobam que no hi ha una unificació en els preus, que per exemple a Cala Millor, com que la xarxa és molt antiga, hi ha una sèrie de pèrdues. Pel que fa a s'Illot, està també una mica descuidat. Al batle no li interessa fer un reglament. Quan fa tres anys ho vàrem debatre i va veure que hi havia polèmica, ho va deixar aparcat», afegí el portaveu nacionalista.

Puigrós comentà que «la situació va millorant. De fet, la Conselleria d'Agricultura està estudiant el tractament terciari i des de l'Ajuntament s'està fent feina amb les finques adjacents a la depuradora per veure la gent que estaria interessada a utilitzar l'aigua depurada per a tractament terciari». En el ple duit a terme ahir, Sansó va tornar a reclamer aquest reglament. Un altre punt que es va debatre va ser la modificació puntual de les normes subsidiàries, que fou criticada per l'oposició. També s'adheriren al projecte de «finestreta única» i participar dels avantantges d'aquesta incorporació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.