algo de nubes
  • Màx: 19.68°
  • Mín: 9.02°
19°

Un front fred disminueix entre sis i deu graus la temperatura

Segons Jansà, el canvi meteorològic s'ha notat, però menys, a les pluges

L'arribada d'un front fred procedent del nord d'Europa ha disminuït, entre sis i deu graus, les temperatures en diverses zones de les Illes. Així ho va confirmar ahir el director del Centre Meteorològic de Balears, Augustí Jansà, qui va reconèixer que l'entrada d'un front d'aire polar procedent del nord d'Europa és la causa d'«una important i brusca baixada de les temperatures». De fet i si s'estudia per zones, a Palma-Portopí les temperatures màximes han baixat dels 28'4 graus el dia 21 de setembre als 22'3 graus d'ahir, 24 de setembre. I el mateix ha succeït amb les mínimes que han passat, a la mateixa zona, dels 21'2 graus als 15'4 graus.

A la zona de muntanya, cas de la serra d'Alfàbia, les temperatures tant màximes com les mínimes han disminuït fins a deu graus. El dia 20 de setembre la temperatura mínima a la zona era de 17'4 graus mentre que el dia d'ahir la mínima era de 7'9 graus. I al Pla de Mallorca, cas de Porreres, la disminució de mínimes i màximes també estava entre els sis i deu graus de mitjana. Durant el dia d'ahir la temperatura mínima era de 14'5 graus i 20'0 la màxima.

Amb les dades a la mà Jansà comenta que «el canvi meteorològic també s'ha notat, encara que menys, amb les pluges». La jornada d'ahir es caracteritzà pels intervals nuvolosos i xàfecs localment moderats, amb 8 litres per metre quadrat a Lluc, 6 litres per metre quadrat a la serra d'Alfàbia i 4 litres per metre quadrat a Palma-Portopí. Els vents han bufat del nord moderats amb intervals de forts a Menorca i el nord de Mallorca, mentre que la resta ho ha fet de component nord amb caràcter moderat.

Per una altra part, segons el Centre Meteorològic, les previsons per avui dimecres a les Illes són de cels amb intervals nuvolosos amb possibilitat de pluges febles, localment moderades més probables al nord de Balears durant el matí, que tendiran l'horabaixa a poc nuvolosos. Les temperatures aniran en lleuger ascens i els vents bufaran del nord moderats a Mallorca, mentre que en la resta ho faran del component nord fluixos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.