algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

El PSIB afirma que el PP es podria convertir en el 'millor aliat' d'ETA

Recorda que el PSM va a totes les concentracions antiterroristes de Cort

El secretari d'Organitació del PSIB-PSOE, Damià Cànaves, sortí ahir en defensa del PSM després dels atacs que ha sofert per part d'alts dirigents del PP estatal «per haver donat suport a una manifestació a favor de Batasuna». Cànaves explicà que el PP «fa una lectura partidista de la lluita antiterrorista. Fomenta un nacionalsime centralista antiautonòmic i, per tant, es pot convertir en el millor aliat d'ETA».

Segons Damià Cànaves, «el primer que deim els socialistes és que estam radicalment en contra del terrorisme, i hem donat sobrades mostres de la nostra actitud. Sempre hem defensat la democràcia i ens hem posicionat contra la violència». Però dit això, explicà que «el PP comença a fer un ús partidista de la reforma de la Llei de partits. Començam a veure amb preocupació que utilitzen el terrorisme per atacar formacions democràtiques com és el PNB o per envestir contra l'autonomia basca. I això no es pot fer. També veim que intenten potenciar el seu nacionalisme centralista enfront de la visió autonomista de l'Estat. I aqust camí pot ser molt perillós des d'un punt de vista de protecció de les llibertats».

Així mateix, explicà que «el PSM desenvolupa un comportament democràtic sense taca en el Govern balear. I no nomes això. Quan s'han produït atemptats terroristes, el PSM sempre ha acudit a la plaça de Cort a protestar contra la violència. L'única explicació a les afirmacions de Mayor Oreja i Hernando és que els molesta el Pacte de Progrés i no saben com fer-li mal». Per Cànaves, «els atacs a l'autonomia basca per part del PP acabaran fent el joc a ETA i convertint els populars en el seu millor aliat».

Per la seva banda, el PSM-Entesa Nacionalista demanà ahir al PP que «respecti la nosta aportació durant 26 anys a la vida políica traduïda en compromís, treball i lluita a favor de la democràcia i la llibertat». Pels nacionalistes «és una veritable barbaritat voler presentar-nos com a irresponsables i companys de viatge dels terroristes, quan la nostra trajectòria sempre ha estat identificada amb la democràcia. És increïble que el PP vulgui donar lliçons de democràcia al PSM». També recorden que «quan ens hem mostrat contraris a la llei de partits, ho hem manifestat paral·lelament a l'informe del Col·legi de Missers de les Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.