cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

La batalla del raïm enfrontà mil joves

La bulla va començar el migdia amb la concentració dels participants a la plaça de l'església

101626

Els joves binissalemers varen realitzar ahir una autèntica demostració, de què la tomatina que se celebra a València no té res que envejar a la batalla de raïm que des de fa tres anys celebren amb motiu de les festes des Veremar. Ni més ni manco que més de vuit tones de raïm, varen ser utilitzades enguany com a projectils i acabaren transformades en un autèntic llac de most.

La bulla va començar el migdia amb la concentració dels participants a la plaça de l'església, des d'on es desplaçaren fins al poliesportiu, on esperava el raïm. Els joves esperaren amb paciència que es donàs el sus a la batalla. Després, es llançaren als munts de raïm, i començaren a descarregar-se'n amb força, fins que gairebé no pogueren amb la seva ànima.

Malgrat que, com cada any, es va delimitar una espècie de recinte per a la batalla on hi valia tot, el cert és que el nombrós públic assistent, i que volia quedar neutral, també va rebre els esquits de la lluita. Després de treure tant de suc, els protagonistes gotejaven per tots els costats i feien mes olor que una bota de vi agre. Per això, cap dels participants va desaprofitar l'ocasió per passar per les rústiques dutxes instal·lades, just al costat.

El raïm va ser adquirit pels mateixos joves que organitzen, des de fa tres anys, aquesta batalla. Una part del raïm va ser remada per ells mateixos a una vinya que no es podia emprar per fer vi. Després, es va realitzar un gran dinar a la plaça per a 700 joves que estigué a punt de suspendre's pel petit aiguat que va caure, moments després de la batalla.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.