muy nuboso
  • Màx: 11.28°
  • Mín: 7.77°
10°

Els moviments per la globalització social centraran el Blanquerna

L'organització espera més de 200 persones a la cita

En l'edició que se celebrarà a Lluc el proper cap de setmana, el XVIII Seminari Blanquerna se centrarà en la «Participació Ciutadana i els nous moviments socials», principalment en la lluita per la globalització social. Segons Nadal Bernat, vocal del Grup Blanquerna, «un dels objectius del seminari és reflexionar i informar sobre els nous reptes del món.

L'any passat el férem sobre la immigració i enguany el farem sobre la participació ciutadana, en especial sobre els moviments socials contra la globalització (liberal), sobre els ecologistes i els sindicalistes». Per Climent Garau, president del Grup Blanquerna, «ha arribat el moment de fer una anàlisi crítica d'aquesta societat, d'aquesta democràcia. S'ha vist una desmobilització perillosa de la nostra societat, que abandona el camp polític. Això és un perill».

Els organitzadors esperen que en el seminari hi participin devers 200 persones. Aquestes podran presenciar intervencions d'historiadors, com Pere Fullana; d'experts en relacions internacionals, com Raül Romeva; de sociòlegs, com Joan Amer (que va participar en el II Fòrum Social de Porto Alegre); d'activistes, com Arcadi Oliveres (vicepresident de Justícia i Pau i assessor d'Attac); de periodistes, com Vicent Partal; de sindicalistes, com Llorenç Bravo (cap d'UGT a Balears), i del director general de Cultura, Pere Muñoz. El seminari rep suport del Govern, el CIM, Sa Nostra i l'OCB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.