nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El Govern vol industrialitzar la llampuga i altres peixos de Balears

L'objecte és revaloritzar-ne la producció i tenir major rendiment

El Govern de les Illes Balears vol industrialitzar la llampuga i altres espècies de peix que es reprodueixen en aigües de l'arxipèlag balear. Per aquest motiu, la Conselleria d'Agricultura i Pesca té un conveni específic de col·laboració amb el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) per a la utilització d'espècies pesqueres que tenen problemes de mercat per a la producció de fumats i fermentats a les Illes Balears. Amb l'objectiu de dur a terme la investigació, el Consell de Govern va aprovar un pressupost de 156.236'14 euros (25.995.506 pessetes) de caràcter plurianual.

Aquest projecte, que serà realitzat per l'Institut del Fred del CSIC, que desenvolupa investigacions en el camp de la manipulació i tractament de peixos, estudiarà el procés de tractament més adient per a la producció de fumats i fermentats de diferents espècies pesqueres, entre les quals hi ha la llampuga i la maira, espècies excedents en els mercats i que solen tenir preus a la baixa.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és revaloritzar i obtenir una major implantació en els mercats d'espècies pesqueres poc conegudes per al consumidor a través d'un procés de transformació, bé fumades o fermentades. De fet, aquest estudi està subvencionat al 50 per cent per l'Instrument Financer d'Organització de la Pesca, IFOP, per tal que el tractament de fumat o fermentat pugui ser duit a la pràctica per una empresa de transformació o de manipulació del peix.

A les Balears, on a l'actualitat no existeix cap empresa o indústria dedicada a la manipulació del peix, es fa peix assecat només a nivell familiar. El més conegut artesanalment és el peix salat de Formentera, on el gató, la mussola o la rajada són assecats als raigs del sol. Des de la Direcció General de Pesca han informat que ja s'ha enviat una mostra de llampuga per transformar-la i manca comprovar-ne la viabilitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.