algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Acebes ordena a Cirer que coordini la seguretat amb el Govern balear

El ministre de l'Interior cobrirà les vacants dels agents que parteixin a la Península

91262
Antich qualificà de positiva la reunió amb el ministre de l'Interior. | EFE.

El ministre de l'Interior, Àngel Acebes, i el president del Govern balear, Francesc Antich, donaren ahir instruccions a la Delegada del Govern, Catalina Cirer, i al conseller d'Interior, perquè coordinin les seves actuacions en matèria de seguretat ciutadana. Així ho explicà el cap de l'Executiu autonòmic després de reunir-se a Madrid amb el ministre. L'objectiu de les reunions que han de mantenir Costa i Cirer és configurar un marc estable de col·laboració, que, segons Antich, s'hauria d'institucionalitzar amb la creació d'un organisme permanent. Segons explicà el conseller d'Interior, «aquest és un punt d'inici per treballar en comú», perquè a pesar de tot,la competència de seguretat és del Govern central, «nosaltres coordinam les policies locals» i, a més, «haurem de fer un seguiment» de l'aplicació del Pla Estatal de Seguretat.

D'altra banda, Antich explicà que el ministre de l'Interior s'havia compromès a cobrir les places vacants als cossos de seguretat a les Balears entre 2002 i 2003. El Govern autonòmic plantejà a Acebes la necessitat de prestar atenció preferent a les zones turístiques de s'Arenal i de Sant Antoni d'Eivissa. Antich i Costa li lliuraren la informació proporcionada pels hotelers i les associacions d'aquestes zones i ell es comprometé a donar-los prioritat dins els diversos plans que ha preparat el ministeri de l'Interior.

Antich recordà que altres comunitats autònomes, com Catalunya, Canàries i Madrid, ja havien rebut una ajuda específica de Madrid, en matèria de seguretat, per la seva especificitat turística i considerà «inconcebible» que les Balears, la principal zona turística, quedàs fora d'aquestes actuacions. Acebes, finalment, es comprometé a allargar, un mes o un mes i mig, la durada del desplegament especial que es fa a l'estiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.