algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.89°

L'etiquetatge dels aliments illencs donarà garantia de tot el seu procés

Salut proposa un pla de seguretat alimentària

Els aliments produïts a les Illes Balears seran etiquetats perquè els consumidors en coneguin tot el procés de producció, si prospera el pla de seguretat alimentària que, des d'ahir, prepara una comissió interdepartamental al Govern balear. «De la granja a la taula» és el lema oficiós que promou la Conselleria de Salut per a la redacció d'aquest pla de seguretat alimentària, i aquest és el contingut que hauran de reflectir en un futur els productes de l'Arxipèlag, ara distingits com a tals per les conselleries d'Economia i de Cultura.

Per la directora general de Sanitat, Margalida Buades, es tracta que «el consumidor sempre tingui la màxima informació, amb etiquetes transparents», en què hauran de constar tots els processos de fabricació i "és clar" si en el producte final ha intervingut l'enginyeria genètica. La informació positiva al consumidor es preveu com el principal incentiu a les empreses balears. Això no obstant, Margalida Buades no descarta accions «coercitives» contra les produccions que no superin les inspeccions del departament de Sanitat.

En tot cas, l'esborrany del pla de seguretat alimentària preveu que aquestes accions inspectores s'acostin més a auditories, afavorint que les empreses productores incrementin el seu «autocontrol» sanitari: si les marques poden demostrar la seva qualitat rebran suport del Govern; si no superen els controls exigits, seran sancionades com s'ha fet fins ara.

A més de les direccions generals de Sanitat i de Consum, en aquesta comissió participen representants de Comerç, d'Agricultura i Pesca, Ordenació del Turisme, Residus i Energies renovables i Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació. Per Salut, en tot cas, es tracta de «garantir una alimentació segura i sense riscs» mitjançant els paràmetres establerts pel Llibre blanc de la Comissió Europea, redactat després de les diverses crisis alimentàries dels darrers anys per vaques boges i altres malalties.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.