algo de nubes
  • Màx: 19.68°
  • Mín: 9.02°
19°

El més tranquil dels retorns al col·legi

Els centres educatius illencs no palesen problemes per encetar el curs, segons els gestors

L'inici del curs escolar no es viurà d'igual manera a l'ensenyament públic que al privat, al concertat o a les cooperatives de professorat, amb diferents responsabilitats i dificultats. Just en un punt la major part dels gestors semblen estar d'acord: el retorn a les aules entre demà "per infantil i primària" i dimecres "per secundària" serà un dels més tranquils, tot i que el nombre d'estudiants frega ja els 150.000. Els sistemes d'acolliment esglaonats eviten l'acumulació d'infants a les portes.

Això sí, els problemes de trànsit a Palma seran garantits, tot i el centenar de policies que vigilaran la seva fluïdesa i la recomanació "mai no escoltada" perquè no s'emprin els vehicles privats per dur els infants a la jornada d'acolliment als centres. Per la majoria de col·legis i instituts, els problemes gens tenen a veure amb el trànsit.

Jaume March, director de l'Institut de Marratxí, que enguany obre portes per primera vegada, haurà de coordinar quaranta docents per atendre uns 350 alumnes de secundària. «No tenim cap problema amb la dotació del professorat; l'únic entrebanc real és el mobiliari, que no ens ha arribat. Però ens han garantit que els pupitres arribaran abans de dimarts, per obrir dimecres».

Aquest mateix problema també és comentat per Joan Perelló, director del Cide, un col·legi privat amb concert que acollirà més de 1.973 alumnes amb una plantilla d'uns 130 docents. «El currículum de batxillerat ha tardat molt a ser publicat, tot i que no tant com el d'ESO; això ens farà revisar el nostre projecte al llarg del curs». Per la cooperativa de professors Mata de Jonc, amb 350 alumnes "fins quart d'ESO" i una vintena de docents, els problemes vénen per la llarga durada de les seves obres de renovació: cap normativa lingüística del Govern preocupa aquest centre que, des de fa anys, s'ha distingit per un ensenyament en català de qualitat garantida, com el Cide i, per descomptat, molts d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.