nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

L'esquerra diu a Munar que aturar la immigració suposa moderar l'economia

Li recorden que la comunitat autònoma no té competències en Estrangeria

Tots els partits de l'arc parlamentari criticaren ahir les manifestacions sobre la immigració contingudes al discurs que Maria Antònia Munar pronuncià dijous amb motiu de la Diada de Mallorca. Les reaccions al discurs munarista anaren des dels retrets per contradictori fins a la directa acusació d'irracionalitat.

El conseller de Presidència, Antoni Garcías (PSIB-PSOE), manifestà que «l'excessiu creixement econòmic» dels darrers anys era el motiu de l'arribada massiva d'immigrants. Segons el dirigent socialista, només un desenvolupament econòmic «estable» pot disminuir la necessitat d'importar contínuament mà d'obra forana. D'altra banda, Garcías, que volgué deixar clar que no parlava com a membre de l'Executiu, recordà que les competències sobre Estrangeria eren estatals i no autonòmiques, per la qual cosa des de les Balears no es podia establir cap límit a l'arribada d'immigrants.

Més dura fou la portaveu socialista al Consell, Francina Armengol, que titllà d'«irresponsable, demagògic, de partit, no institucional» el discurs de Munar.

En el mateix sentit s'expressà Antoni Alorda, que, després d'afirmar que la Diada no era «el marc adequat per a aquesta polèmica», es mostrà partidari de canviar el model de desenvolupament i de l'«alentiment econòmic». Alorda, que manifestà que el tema de la immigració és «complex i delicat», digué que «les posicions d'Unió Mallorquina no són novedoses i no ens sorprèn gaire».

El coordinador general d'Esquerra Unida, Miquel Rosselló, tampoc no es sorprengué pel discurs de la presidenta del Consell, «repetit en diverses ocasions» i «sense racionalitat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.