cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.5°

Madrid decidirà a finals del 2003 sobre la infraestructura del gas

El conseller Villalonga diu que «aquest retard fa tuf electoral»

Els estudis tècnics encarregats pel Ministeri d'Economia per decidir el disseny de les futures infraestructures gasoses de Balears estaran acabats abans del 31 de desembre del 2003, segons va anunciar ahir el vicepresident segon del Govern i titular d'aquella cartera, Rodrigo Rato.

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Rato va explicar als periodistes que s'estudien tres possibilitats per a la infraestructura gasosa balear: crear un gasoducte que uneixi la Península, probablement des de Sagunt (València), amb Eivissa i Mallorca (opció que exigeix el Govern balear); instal·lar una planta regasificadora a cada illa, o construir-ne una a Mallorca i unir-la a Eivissa a través d'un gasoducte.

Per la seva banda, el conseller d'Innovació i Energia, Príam Villalonga, va dir ahir que l'anunci d'Economia d'ajornar la decisió sobre la solució energètica de les Illes fa un «tuf electoral» i advertí que aquest retard provocarà «problemes energètics» a les Balears a mig termini.

Villalonga considerà que l'anunci de Rato suposa una «burla més» per als ciutadans d'aquesta Comunitat. Així mateix, el conseller entreveu en aquesta decisió, que «s'uneix a la d'excloure les Balears del document nacional de planificació energètica 2002-2011» aprovat ahir al matí en Consell de Ministres, una voluntat manifesta per part del Govern central de «castigar» l'Executiu balear del Pacte de Progrés.

Clarament indignat, Villalonga recordà que el Ministeri «ha tingut quinze mesos» per estudiar la millor solució.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.