algo de nubes
  • Màx: 20.05°
  • Mín: 12.82°
20°

Els nous propietaris de Majorica tenen la intenció d'obtenir beneficis el 2003

La suspensió de pagaments s'aixecarà a finals d'any i es diversificarà la producció

El president de Majorica i del consorci empresarial La Seda, Rafael Español, va valorar ahir de manera positiva l'actitud del principal creditor de l'entitat, el Santander Central Hispano (SCH), a l'hora de prendre una decisió sobre l'operació de compravenda de l'empresa perlera manacorina: «Sense la predisposició de l'entitat de rebaixar al 50% l'important deute creditici que varen contreure els anteriors accionistes no es podria haver arribat a un acord», assenyalava ahir a Palma davant de la presència del vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Sampol, al costat del quadre directiu de l'entitat. Aquesta actitud del banc és la que farà possible que els nous propietaris de Majorica aixequin la suspensió de pagaments presentada el passat mes de març a finals d'any o a principis de 2003 i que el pròxim exercici «s'equilibri el balanç i es puguin generar beneficis».

Majorica va ser adquirida el passat 9 d'agost per uns 28 milions d'euros per la societat Line Invest XXI i el seu director general, Alfred Coco, serà l'encarregat d'elaborar el pla estratègic i una auditoria laboral, que estaran ultimades a finals d'any. El termini d'amortització del deute va ser fixat pel president de Majorica en cinc anys, durant els quals «es generaran beneficis a l'empresa i hi haurà aportació de capital anual fins a pagar tot el deute, per això ho estipulam en cinc anys». Els nous propietaris tenen previst perdre aquest any uns 4 milions d'euros, però a partir del 2003 «s'aconseguirà equilibrar el balanç, generar beneficis i tenir exercicis comptables sanejats».

Español va recalcar que els nous propietaris «estam molt il·lusionats amb la compra, però tenim el cap clar: hi ha problemes, i hem d'afrontar-los. Mentre que el 1998 Majorica tenia unes vendes de 42 milions d'euros, aquest any assolirem, amb sort, els 24 milions». Encara que no va voler avançar el contingut del pla de viabilitat que permetrà reflotar la companyia, assenyalà que els nous propietaris tenen com a objectiu potenciar la xarxa comercial tant al mercat nacional com internacional, millorar els processos productius encaminats a reduir els terminis de lliurament, adequar la plantilla a les necessitats de l'empresa i renovar i reorientar l'activitat de la botiga de Manacor.

Sobre futures inversions a la fàbrica i botiga de Manacor, va apuntar la necessitat de renovar les instal·lacions de l'empresa: «No pot ser que tinguem la fabricació de joies més moderna d'Espanya i després a les botigues tinguis calor o hi hagi goteres, donant amb això una imatge d'empresa caduca. Durem a terme les inversions necessàries perquè Majorica funcioni una altra vegada i farem un pla de viabilitat que no tindrà límit si és per al bé comú. A més, dins d'aquests plans es troba el projecte de llançar nous productes amb la firma o diversificar gammes de perles per arribar a nous segments de consumidors».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.