nubes dispersas
  • Màx: 17.55°
  • Mín: 8.69°
17°

El PSM descartarà al seu congrés la possibilitat de governar amb el PP

El 2003 demanarà que tots els partits del Pacte entrin al Consell de Mallorca

El PSM deixarà clar en el congrés de novembre que descarta la possibilitat de pacte amb el PP i que aposta per la reedició d'acords de Govern amb altres organitzacions progressistes i nacionalistes. Així ho explicà ahir el secretari general dels nacionalistes d'esquerra, Mateu Morro, que d'altra banda assegura que el partit mai no ha canviat de posició sobre aquesta qüestió. Pel seu costat, Morro expressà la voluntat del seu partit que la pròxima legislatura el Govern del Consell de Mallorca estigui integrat per la totalitat de les forces que li donin suport, i no com ara, que només hi governen UM i el PSM.

La ponència política que s'aprovarà en el congrés evidencia que el PSM no se sent cogovernant al 50% amb UM al Consell de Mallorca. «Existeix un pacte polític que permet que un determinat partit polític exerceixi quasi en exclusiva el govern de la institució insular mallorquina», s'hi pot llegir. En relació a la negociació postelectoral del 2003, els nacionalistes d'esquerra demanaran «uns acords programàtics més sòlids, clars i avaluables en tots els aspectes» per «guanyar la batalla del territori» i «avançar d'una manera real i perceptible en la superació de les actuals quotes d'autogovern, que pel PSM són clarament insuficients.

Així mateix, el PSM voldria que els hipotètics futurs acords fossin «molt més oberts», perquè «cada força política hi trobi el seu propi espai». La ponència política manté que «la concreció i aclariment dels acords programàtics no es contradiu amb la possibilitat de realitzar un debat polític franc i obert, des de l'òbvia diferència de plantejaments que defensa cadascun dels partits signataris de l'acord».

La valoració que fa el PSM del Pacte és positiva per a la descentralització interna, la constitució de nombrosos organismes de participació i debat públic, la primacia de les polítiques socials, una gestió integrada del territori, mesures mediambientals que fins fa poc resultaven quasi utòpiques i les bases per a la diversificació de l'economia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.