nubes dispersas
  • Màx: 17.43°
  • Mín: 8.69°
16°

La propietat del xalet La Pionera diu que en conservarà la identitat

La Sala ha donat llicència per reformar l'edifici de la Costa dels Pins

L'emblemàtica construcció unifamiliar coneguda amb el nom de La Pionera, ubicada a la Costa dels Pins i dissenyada en els anys seixanta pel prestigiós arquitecte Miguel Fisac Serna, és objecte d'una reforma, unes obres que «es duen a terme a l'interior i que preservaran al cent per cent l'estructura externa de l'edifici», segons asseguren els propietaris.

El xalet fou propietat de la família Luca de Tena i els nous propietaris en presentaren el 99 un projecte de demolició. Per preservar aquest edifici i altres de la Costa dels Pins i perquè el Col·legi d'Arquitectes volia declarar l'obra de Fisac com a bé d'interès cultural, l'Ajuntament va suspendre les llicènncies de demolició de la zona. Ara ha donat un permís per fer-hi una reforma, «ja que l'immoble està molt deteriorat».

Segons fonts de la promotora, «Fisac remeté al batle de Son Servera, que era Eduardo Servera, una carta en què assegurava que la desaparició de La Pionera no suposa un menyscabament per al conjunt de l'obra i per a la urbanització». L'Ajuntament estudia incloure aquest edifici en el catàleg de béns patrimonials, que encara no està aprovat i que, segons el regidor d'Urbanisme del Ajuntament, Miquel Àngel Vilallonga, podria tenir el vistiplau a finals d'any.

Arturo Vila, membre del Col·legi d'Arquitectes, assegurà que no té cap constància que es realitzassin obres de reforma i es va comprometre a investigar les actuacions que es duen a terme a La Pionera. Per la seva part, el secretari d'Arca, Joan Pascual, digué que estudiaran el projecte i, si de cas, es presentarà una denúncia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.