algo de nubes
  • Màx: 12.87°
  • Mín: 7.77°
13°

L'Escola d'Idiomes, alternativa a les acadèmies d'ensenyament privades

Uns 4.725 alumnes es matricularan enguany als centres públics balears

L'escola oficial d'idiomes és l'alternativa pública a les acadèmies privades, injuriades després de sortir a la llum els alts índexs de reclamacions que acumulen tant en organismes de consum com als tribunals ordinaris, i agreujats pel cas d'Opening. Un títol oficial, menors costs per a l'alumne o la seguretat d'una educació reglada i homologada, són els principals avantatges que ofereix l'ensenyament públic, mentre que l'educació personalitzada en continguts i horaris, o l'accessibilitat immediata als cursos sol·licitats, són els punts forts de l'educació en centres privats.

Segons la previsió de la Conselleria d'Educació, uns 4.725 alumnes obtindran plaça a les escoles oficials d'idiomes de Balears, o en les seves extensions, per al curs 2002-2003. En l'actualitat, aquests centres estan pendents dels exàmens de setembre i de la matriculació dels alumnes acceptats, per reassignar les últimes places abans de l'inici del curs.

Mallorca compta amb l'escola del carrer d'Aragó, una extensió a Calvià des de fa dos cursos i una altra a l'Institut Joan Alcover, que s'estrenarà aquest any. Una altra de les novetats per a aquest curs és la «independència» de les Escoles d'Inca i Manacor, que fins l'any passat eren extensions de l'escola de Palma, i amb ella, culminen l'oferta a Mallorca.

Menorca compta amb uns 600 alumnes dividits a la seu central de Maó i a la seva extensió de Ciutadella, mentre que les Pitiüses "amb seu a Eivissa i extensió a Formentera" donen servei a uns altres 1.500. L'accés als centres públics és obert a totes aquelles persones que comptin amb el graduat escolar, requisit únic per als alumnes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.