nubes dispersas
  • Màx: 18.17°
  • Mín: 8.69°
18°

Villalonga, disposat a recórrer a la via legal per fer valer el gasoducte

Els sistemes elèctrics extrapeninsulars s'han de planificar amb les CA

El Govern està disposat a acudir a la via legal «com a recurs excepcional» per fer valer el projecte del gasoducte davant la indefinició del Ministeri d'Economia a la planificació energètica de Balears, que roman sense cap assignació econòmica a l'espera de resoldre «dubtes». Balears és l'única comunitat sense cap previsió en inversions de gas.

El conseller d'Innovació i Energia, Príam Villalonga, i el director general d'Energia, Joan Perchés, van explicar ahir que «podem recórrer a la via legal a l'emparament de la Llei del sector elèctric, de 1997», que preveu que els sistemes extrapeninsulars seran planificats per l'Estat «d'acord amb les comunitats autònomes» i que fixa l'obligació del Govern central de velar per la garantia en el subministrament elèctric.

Explicà que Gesa-Endesa té previst instal·lar a Son Reus, en el període 2003-2005, un nou grup generador de cicle combinat que ha d'alimentar-se amb gas natural. Si el Ministeri d'Economia ajorna la planificació energètica de Balears, Gesa-Endesa no es veurà obligada a construir el nou cicle combinat, fet que suposa un risc per assegurar un subministrament elèctric suficient en els pròxims anys. De moment, la companyia energètica tancarà la central elèctrica de Sant Joan de Déu el pròxim 31 d'octubre.

Villalonga es va manifestar «més desesperat» que fa uns dies. El conseller es va mostrar partidari d'estudiar l'opció del cable, però sempre després del gasoducte. Per la seva part, els diputats i senadors del PP per Balears van demanar a Villalonga que realitzi més estudis per completar la proposta energètica presentada davant del Ministeri.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.