nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Antich i Rosselló desbloquegen l'aprovació de la Llei de biodiversitat

Dóna facultats als consells insulars per a la creació de parcs naturals

El president Antich i la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, desbloquejaren la setmana passada l'aprovació de la Llei de biodiversitat, una norma fonamental per a la continuïtat dels Verds en el Pacte de Progrés i que havia quedat aturada per diferències en el si del Govern. Tant fonts de Presidència del Govern com la mateixa consellera Rosselló han confirmat a Diari de Balears i a Ultima Hora que l'aprovació de la llei té via lliure i, de fet, la representant dels Verds espera que el Consell de Govern li doni el vistiplau aquesta mateixa setmana i que es tramiti parlamentàriament pel procediment d'urgència per garantir la seva entrada en vigor abans no acabi la legislatura.

El nou text, que Rosselló distribuí divendres entre els socis de Govern, contempla importants atribucions als consells insulars, entre d'altres, la facultat de declarar parcs naturals. Malgrat això, segons explicà Margalida Rosselló, el nou text de la Llei de biodiversitat no té garantit encara el suport decisiu d'Unió Mallorquina. Així i tot, la consellera confia que no hi haurà gaire problemes, ja que els dos partits han mantingut contactes sobre la nova norma i s'han tingut en compte les observacions dels nacionalistes de centre.

La Llei de biodiversitat s'havia d'aprovar abans no començàs l'estiu, però la Conselleria de Presidència i el PSIB-PSOE hi trobaren importants entrebancs de caràcter jurídic que requerien una revisió a fons del text elaborat per Medi Ambient. Pels Verds, les diferències amb els socialistes responien més a qüestions de fons que a d'altres de caràcter tècnic. Rosselló, que participà en la trobada amb Antich acompanyada del diputat pitiús Joan Buades, en sortí molt satisfeta, ja que, segons explicà, en el context de la Cimera de Johannesburg l'aprovació de la llei serà «l'aportació de les Illes Balears a la conservació de la biodiversitat», un assignatura pendent des de la Cimera de Rio de Janeiro.

Margalida Rosselló ha explicat que la Llei de biodiversitat «estableix les bases per una política efectiva de conservació dels nostres espais naturals i de protecció de la flora i de la natura» a través de la definició dels instruments per a la preservació de les espècies animals i vegetals i de la regulació de les diferents figures existents de protecció dels espais naturals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.