nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Vuit detinguts per dur adolescents de Romania a Palma per ser prostituïdes

Les menors, de famílies humils, eren enganyades amb falsos treballs i explotades sexualment

De les seves humils cases a prop de Bucarest (Romania) a Àustria, i d'allà per carretera fins a Barcelona, per després arribar a Palma via marítima. Aquesta era la ruta que realitzaven adolescents romaneses que eren captades i enganyades per una banda de tràfic de blanques que ha estat desarticulada pel Cos Nacional de Policia. L'operació, una de les més importants relacionades amb la prostitució de menors, continua oberta i s'ha saldat de moment amb vuit detinguts i nombrosa documentació intervinguda.

L'organització té ramificacions internacionals i els encarregats d'elegir les víctimes a Romania tenien molt en compte que les adolescents procedissin de famílies molt pobres; d'aquesta manera estaven gairebé obligades a acceptar una feina a Espanya, suposadament com a ballarines o treballadores de bar. La banda els avançava 2.000 euros per al viatge i a Palma els seus somnis s'esvaïen ràpidament: eren amagades en un pis del carrer Golf de Biscaia i, després de «ser degudament alliçonades», entraven a treballar com a prostitutes d'alt estànding en un bordell de Cala Gamba.

La Policia ha esbrinat que el principal reclam era precisament la seva edat. En aquest sentit, els proxenetes insistien en les seves «xerrades» amb les estrangeres, en les quals havien de mentir sempre sobre aquest detall, en el cas que fossin parades al carrer per la Policia. En cas contrari, els varen advertir, tindrien problemes. Fa alguns dies, una trucada va posar sobre la pista els agents de l'UCRIF (Unitat Contra les Xarxes d'Immigració i Falsificació) de la Brigada d'Estrangeria, que va obrir una investigació i va trobar tres de les menors prostituïdes pels seus captors. Una d'elles havia aconseguit fugir i deambulava tota sola pels carrers de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.