algo de nubes
  • Màx: 19.68°
  • Mín: 9.02°
19°

La patronal dels centres privats acusa Educació d'anar contra seva

Denuncia que la Conselleria hi fa competència deslleial

La principal patronal de l'ensenyament privat, Educació i Gestió (EiG), acusa la Conselleria responsable del sector de «faraonisme» en inversions i despesa corrent per a l'educació pública, en una campanya «d'oposició als centres concertats». Segons la patronal vinculada a la CAEB, el Govern incompleix l'homologació salarial anunciada per al professorat dels centres sostinguts amb fons públics i en dificulta el desenvolupament. El misser d'Educació i Gestió, Marc González, afirma que la Conselleria «es vol treure de sobre els alumnes amb necessitats educatives especials (ANEE)» de caire físic perquè sigui el sector privat concertat que se'n faci càrrec. De manera inconseqüent, avisa el vocal de la patronal, el Govern injecta els ANEE en centres concertats que ja superen les ràtios per unitat educativa i alumnes permeses per la LOGSE.

Com és sabut, la normativa actual obliga els centres a reservar dues places de cada 25 per a ANEE; però segons Educació i Gestió, diversos centres privats concertats amb l'Administració pública superen ja aquesta quota. En els casos més extrems d'incapacitat, aquests alumnes exigeixen monitors especialitzats que encareixen la despesa. Segons la patronal, les aules concertades són econòmicament deficitàries ara com ara, i apunten un dèficit que supera molt àmpliament els 1.600 E per unitat i any en aules de primària en centres d'una línia.

Contràriament, un estudi recent del Ministeri d'Educació assevera que la despesa corrent d'aquestes unitats és compensada amb un transferència que garanteix un guany mai no inferior al 2 per cent. Per raons evidents, les fonts del Ministeri empren els resultats oferts pel departament autonòmic. Educació i Gestió addueix, emperò, que almanco un estudi efectuat per tècnics de la Conselleria s'acosta a les xifres ara comunicades per la patronal. Marc González argumentà que el «faraonisme» en la inversió directa de la Conselleria i en la millora salarial del professorat públic no s'ha correspost amb actuacions semblants al sector concertat.

Com ja ha estat publicat, l'homologació salarial dels docents públics i concertats "que ha de ser aplicada des del juliol passat" resta congelada, pendent d'aprovació del Consell Consultiu. Mentrestant, per Educació i Gestió «no és de rebut que uns professors pagats per l'ensenyament públic vagin en Mercedes i uns altres, igualment pagats per l'Administració, ho facin en 600». A més, però, el Govern inverteix en centres públics que "segons diverses fonts, patronals i polítiques a l'oposició" suposen una competència deslleial a centres educatius ja existents i concertats amb l'Administració. «La Direcció General de Planificació i Centres no va donar autorització per a una unitat concertada, perquè li faltaven deu centímetres quadrats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.