algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

El PP entra a formar Govern gràcies a un pacte projectat amb vistes al futur

Els populars assumeixen les àrees deixades pel PSM i el batle cedeix urbanisme

El batle, d'ALM-UM, 3 regidors d' AIPC i vuit del PP. Tal com s'havia anunciat, ahir es va fer efectiva aquesta nova majoria, en clau de dretes, que governarà l'Ajuntament de Manacor els propers vuit mesos. Ha estat un pacte «sense imposicions», «amb renúncies» i amb la confiança que sigui «fructífer i d'esperançador futur». Així ho volgueren transmetre els presidents del PP, Antoni Pastor i el d'ALM-UM, Antoni Nebot. Si bé ambdós manifestaren que el pacte només era per aquesta legislatura coincidiren que aquest és un pacte de confiança de cara al futur.

El lloc elegit per informar del nou govern fou la seu del PP de Manacor. Juntament amb els presidents, hi assistiren el batle, Miquel Riera (ALM-UM), el portaveu d'AIPC, Jaume Brunet i la portaveu del PP, Catalina Sureda. Fou una roda de premsa en què tot anà com una seda i en què hi hagué una lletania d'enhorabones mútues i un cúmul de bones intencions. Les crítiques d'aquest darrers dos mesos i l'encreuament d'acusacions havien passat a millor vida. Perquè el que és realment important, des d'ahir, són «els ciutadans». Per ells s'ha fet el pacte.

«Hem de destacar el sentit de responsabilitat demostrat pel partit Popular mirant per la governabilitat de l'Ajuntament i pel ciutadà. És un pacte sense imposicions i esperem que sigui fructífer i d'un esperançador futur», digué Antoni Nebot. De la seva banda, Jaume Brunet comentà la satisfacció del seu partit d'haver arribat a aquesta solució per salvar la crisi. «Volem agrair la responsabilitat que ha tingut el PP. No hi ha hagut imposicions, sinó només renúncies i ha primat l'interès dels ciutadans. Es tracta d'un pacte de gestió per arribar a final de legislatura».

Antoni Pastor també va defensar la viabilitat del pacte perquè els ciutadans no es ressentin de la crisi. «No és un pacte en clau electoralista. Han primat els interessos dels ciutadans. És un pacte històric. No va poder ser el 99. Avui és una realitat. Nosaltres sempre havíem anunciat que estàvem en contra dels pactes antinatura». Pastor va voler fer un esment especial a la portaveu perquè «ha demostrat que estima el partit».

El PP ha assumit les àrees deixades pel PSM i Urbanisme que els ha cedit el batle. AIPC continua amb es Port, s'Illot i Turisme. Catalina Sureda serà la primera tinent de batle i altres tres seran per a Rafel Nicolau, Colau Gómez i Jaume Darder. Així, assumirà les comissions d'urbanisme, cultura, serveis socials, interior, serveis generals hisenda i medi ambient.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.