algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
22°

Roig promet la gratuïtat dels llibres de text per als palmesans el curs 2003/04

Els socialistes subvencionaran de manera directa totes les famílies empadronades al terme municipal

Els ciutadans de Palma no tornaran a pagar llibres de text si els socialistes governen a la ciutat a partir del 26 de maig del 2003. Així ho va explicar ahir el candidat dels socialistes a la batlia, Antoni Roig, que assegurà que «només farem allò que diu la Constitució, que reconeix el dret a l'educació i que l'ensenyament bàsic sigui obligatori i gratuït». Roig va explicar que la intenció és «donar una ajuda a les famílies amb nins i nines escolaritzats subvencionant la compra dels llibres de text de cada alumne per garantir als ciutadans la igualtat d'oportunitats».

Els socialistes només posen un requisit per ser beneficiari d'aquestes ajudes: que siguin famílies empadronades a la ciutat de manera continuada com a mínim els tres mesos anteriors a la sol·licitud i que estudiïn en un centre públic o concertat de Palma. Roig ja té calculat el pressupost dels llibres de text per als palmesans: «Costarà 2.168.826 euros, una quantitat que correspon al 0'61 per cent del pressupost municipal». Aquests números surten de calcular una despesa mitjana dels llibres de 102 euros per alumne i multiplicar-la pels 21.263 alumnes de primària a la ciutat.

Si els socialistes governen a Cort, aquesta serà una de les primeres mesures que implantaran. Els pares hauran de continuar comprant els llibres i sol·licitar la subvenció, que serà del 100%. Els doblers els seran tornats entre els mesoso de gener i juny del 2004. La tramitació d'aquesta subvenció serà molt senzilla. Es farà a través d'una sol·licitud en el registre d'entrada de l'Ajuntament i només s'haurà d'aportar fotocòpies del DNI, del llibre de família, el certificat d'empadronament, el de matrícula del centre escolar, la factura original de la compra dels llibres de text i la domiciliació bancària.

Tot i que aquesta subvenció serà aplicable únicament a primària, els socialistes estudiaran altres fórmules per contribuir amb subvencions al finançament dels llibres de text a secundària. «Serà el proper objectiu».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.