algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 6.86°

El Govern ja ha donat 15 milions E en ajuts pel temporal de novembre

Medi Ambient ha retirat 127.000 arbres caiguts, un 84'8% del previst

36020
Visita al lloc on es guarda la fusta conseqüència del Temporal. | T.A.

El Govern balear va informar ahir que han estat retirats 127.714 arbres caiguts pel temporal del novembre passat, cosa que suposa el 84'8 per cent del previst "150.549 en concret", mentre que ha concedit ajuts a particulars per valor de 15 milions d'euros per afrontar els danys. Fins ahir, la Conselleria de Medi Ambient ha aconseguit talar i transportar 23.083 arbres de finques públiques i zones considerades prioritàries "el 94'7 per cent dels que estan previstos que es recullin", 102.930 de finques privades "el 81 per cent del que hi havia fixat inicialment" i 1.701 d'àrees d'ús públic.

El president de Balears, Francesc Antich, i la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, van visitar ahir al matí a Son Ferriol el parc públic habilitat per emmagatzemar els arbres caiguts "pins fonamentalment", on estan apilats 13 milions de quilos de fusta que seran subhastats pròximament per fer taulers i caixes.

Segons va explicar la consellera, al mateix lloc on els arbres van ser abatuts s'han escampat 70 milions de quilos de fusta triturada com a matèria orgànica que enriquirà el terra i evitarà l'erosió. S'intenta així que els boscos es regenerin al «màxim». Antich va informar que, fins el 31 d'agost, la Conselleria d'Hisenda i Pressuposts ja ha pagat cinc milions d'euros corresponents a 1.500 sol·licituds de particulars presentades pels danys de tot tipus causats pel temporal, mentre que en les pròximes setmanes s'iniciarà l'abonament de deu milions d'euros corresponents a uns 3.000 expedients més.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.