algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.26°
13°

El PP condiciona l'acord de pacte a tenir una majoria en la comissió

Populars o independents hauran de sacrificar tinences de batlia

La pèrdua de poder polític per part del batle de Manacor, Miquel Riera (ALM-UM), és el principal entrebanc a l'hora de consolidar un acord de governabilitat a l'Ajuntament de la localitat pels vuit mesos que resten de legislatura. En aquest sentit, l'encontre mantingut dilluns passat entre els partits ALM-UM, PP i AIPC per formar una nova majoria estable, va evidenciar les diferències en el repartiment del poder entre conservadors i liberals.

El PP, encara a l'oposició i com a grup majoritari de la corporació municipal, pretén detentar la majoria a la comissió de govern i tenir el màxim de tinences de batlia. Aquesta exigència significa que els Independents de Portocristo es veurien obligats a renunciar a una tinença de batlia.

Aquest extrem va ser confirmat ahir per fonts properes als partits en negociació. Així, doncs, la consolidació d'un pacte resta pendent d'un sacrifici per part dels populars o dels Independents. Llevat d'aquestes diferències en el repartiment de poder, que dilluns impediren assolir un acord definitiu per reconduir el pacte, totes les parts han coincidit a afirmar que a mitjans d'aquesta setmana, Manacor podria tenir una nova majoria estable i d'aquesta manera superar la crisi política generada arran de la dimissió en bloc del PSM per la polèmica tala de les amèlies del passeig de na Camel·la.

La intenció dels partits és deixar fermat el pacte en clau de dretes en vistes a la celebració del proper ple de dilluns dia 9 de setembre. No obstant això, el desenllaç final d'aquests dos mesos de crisi serà una incògnita fins a la propera reunió, que podria tenir lloc avui mateix.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.