nubes dispersas
  • Màx: 17.52°
  • Mín: 8.69°
17°

El PP fixa el desembre com a data límit per elegir els seus candidats

Vol «respondre a una societat que viu un moment econòmic difícil»

El Partit Popular s'ha fixat com a data límit el mes de desembre per elegir els candidats per a les properes eleccions locals i autonòmiques del 2003. Malgrat que la designació en els municipis més importants ja està aclarida, «s'ha d'acabar de perfilar i fer una feina callada que pot implicar pactes amb forces afins o independents». Aquest anunci, fet públic ahir pel president del PP a Mallorca, Pere Rotger, marca un dels eixos de l'inici del curs polític de la formació conservadora que, segons el secretari general, José María Rodríguez, «vol respondre a una societat que viu un moment econòmic difícil».

Rodríguez digué que la tasca de la formació està centrada en l'elaboració del document programàtic que s'aprovarà en el congrés d'octubre. «Una vegada que tinguem el programa, s'hauran de fixar les persones que poden dur-lo a la pràctica», manifestà, i afegí que «continuar com a secretari general no té gens d'importància». Rodríguez desmitificà un suposat retorn de Gabriel Cañellas. «És un amic personal, militant com 15.000 més, que no té vida política activa. No neg que és singular, però mai no ha organitzat cap reunió política a casa seva». A més, insistí que «pel PP, per Matas o per Cirer totes les ajudes són fantàstiques i si Cañellas pot ajudar, ho farà».

El portaveu del grup parlamentari popular, José María González Ortea, explicà que l'activitat dels diputats del PP s'organitzarà avui i demà en unes jornades que es duen a terme en un hotel de Palma, on es tractarà també dels dos plens més importants: el debat de l'estat de la Comunitat (la data del qual encara no està fixada) i el de pressuposts. Pere Rotger destacà «la cohesió del PP, amb moltes expectatives i ganes de guanyar», i definí com la tasca més important a Mallorca «motivar els militants». Rotger criticà les polítiques desenvolupades pel PSM i UM en el CIM i reclamà la presentació del pla territorial de Mallorca, «un deure de l'equip de govern».

Catalina Cirer, delegada del Govern, candidata a la batlia de Palma i presidenta del Congrés, indicà que la seva tasca, a més de l'organització de la fita conservadora del dia 5 del mes vinent, ha estat la coordinació de la protecció de les 30 personalitats espanyoles i estrangeres que han visitat les Illes Balears durant l'estiu. Així mateix, va informar que el partit ja ha enviat als compromissaris les quatre ponències que centraran el congrés.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.