algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

El turista nàutic gasta 97'2 euros al dia, el doble que el tradicional

Els 248.753 visitants generaren l'any passat 328'8 milions d'euros

Els turistes nàutics gasten una mitjana de 97'20 euros diaris (16.172 ptes), quasi el doble que els visitants tradicionals (52'2 E). Així, els 248.753 turistes d'aquesta modalitat generaren durant l'any passat 328'8 milions d'euros (54.711 milions de pessetes), segons l'estudi elaborat per la Caeb en col·laboració amb la Conselleria de Turisme i dirigit per l'economista Vicenç Tur. L'informe estableix un perfil d'aquest tipus de turista, de classe mitjana-alta, malgrat que s'ha «popularitzat» en els darrers anys; majoritàriament de nacionalitat alemanya, britànica o espanyola, que gaudeix del seu vaixell o el lloga i que visita les Illes en companyia de la seva família durant un termini de dues setmanes.

L'estudi presentat ahir pel conseller de Turisme, Celestí Alomar; el president de la Caeb, Josep Oliver; i el propi Vicenç Tur, ressalta entre les seves recomanacions reduir la fiscalitat perquè afecta negativament l'adquisició de vaixells i dificulta que els estrangers elegeixen els ports illencs pel manteniment dels iots. Alomar i Oliver destacaren la importància d'aquest turisme, però discreparen sobre la necessitat d'augmentar el nombre actual i la capacitat dels amarraments (uns 20.000), una mesura «imprescindible» per als empresaris que, pel conseller de Turisme, «s'ha de supeditar a la protecció territorial».

Aquest «turisme llépol», com el definí Oliver, i que vol ser captat per altres comunitats, elegeix les Balears pel bon clima, la qualitat de les cales, la facilitat d'arribada i l'ambient nocturn. Josep Oliver i Vicenç Tur advocaren per potenciar les interrelacions entre els diferents sectors del turisme nàutic, com ara els ports esportius, els comerços, les empreses de manteniment i serveis tècnics per incrementar la dinàmica econòmica que generen aquests visitants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.