cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

L'Institut de la Dona incentivarà que els homes s'ocupin dels fills

El tercer pla autonòmic d'igualtat serà aprovat abans de cap d'any

Els pares funcionaris rebran incentius econòmics per atendre els seus infants si el Consell de Govern accepta les propostes del nou pla autonòmic per la igualtat de les dones i els homes, que ha de ser aprovat abans del cap d'any. Aquesta opció s'hauria d'estendre a totes les administracions públiques de les Illes Balears, segons ha pogut saber Diari de Balears.

En els fets, la reducció de la jornada laboral s'ha limitat fins ara a les mares funcionàries: el nou objectiu de l'Institut Balear de la Dona "òrgan independent de Benestar Social" es estendre aquesta possibilitat als pares i convèncer els agents socials perquè acceptin també aquesta pràctica.

El tercer pla autonòmic per a la igualtat, pròxim a la seva redacció definitiva, proposa altres mesures innovadores, com és ara la reforma dels horaris laborals perquè les dones tinguin garantit l'accés als recursos institucionals que s'hi dediquen. El mateix Institut obre un dia l'horabaixa per atendre les persones que no s'hi poden adreçar els matins.

Així mateix, es preveu incentivar els estudis de gènere en l'educació postobligatòria, perquè els més joves comprenguin la vigència de la teoria feminista; aquesta possibilitat aniria lligada a una visió sociològica multicultural.

Aquestes són algunes de les propostes que encara s'hauran de debatre dins el Pacte de Progrés per engegar aquest nou pla, que defineix el seu objectiu per «aconseguir a les Illes Balears la promoció de la dona en els àmbits polític, social i econòmic», i «fer que la igualtat d'oportunitats entre dones i homes a les Illes Balears sigui una realitat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.