algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'arribada de turistes estrangers a les Balears cau el juliol un 9'8%

Les Illes se situen com a segona destinació, després de Catalunya

El nombre de turistes estrangers que arribaren a les Balears durant el passat mes de juliol se situà en 1'5 milions, la qual cosa suposa un descens del 9'8% respecte del mateix mes del 2001, segons les dades facilitades ahir pel secretari d'Estat de Comerç i Turisme, Juan Costa. No obstant això, la Comunitat balear fou, després de Catalunya, la que rebé més visitants estrangers, ja que arribà a l'Arxipèlag el 22'6% del total de turistes que elegiren Espanya. El nombre de turistes que vingueren a les Illes entre gener i juliol fou de 5'4 milions, un 9'2% menys que el mateix semestre de l'any passat.

A tot l'Estat, el juliol arribaren 6.641.503 turistes estrangers, un 0'8% més que el juliol del 2001, dades que «consoliden el compliment de les expectatives del Govern de manteniment dels resultats del 2001», digué Costa. Respecte de les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), sobre l'índex d'ocupació hotelera, que apuntaven una caiguda del 5'5% el juliol, Costa explicà que «les dades es corresponen».

«Les xifres de l'INE fan referència, fonamentalment, al turisme allotjat en establiments hotelers, no al conjunt de turistes que visiten el nostre país» i, per altra banda, «analitza no tan sols el turisme internacional, sinó també l'espanyol». La clau, segons Costa, és que el turisme tingué un lleuger augment el juliol i un lleuger descens en les pernoctacions, «però només en hotels, no en general».

Per la seva part, el president del Foment del Turisme de Mallorca (FTM), Miquel Vicens, afirmà ahir que el Govern balear hauria d'impulsar accions de promoció de les Illes en un any de desacceleració turística, raó per la qual «confio que hi hagi una rectificació ràpida». Vicens recordà que mentre que la despesa en promoció turística del Govern «no arriba» als sis milions d'euros l'any, comunitats autònomes com ara Andalusia i les Canàries quintupliquen aquesta quantitat. El president de l'FTM afirmà que les mancances en actuacions publicitàries «és el més criticable de la gestió turística del Govern», en considerar que «estava molt clar el desembre passat que el 2002 seria un any difícil».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.