algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

El Govern invertirà 33 milions d'E en el pla de salut laboral

Balears serà pionera a tot l'Estat en la planificació contra la sinistralitat a la feina

36044
L'objectiu del pla és prevenir accidents com el de l'hotel Tívoli.

El primer pla de salut laboral a tot l'Estat, que aprovarà avui el Consell de Govern, disposa d'un pressupost de 33'2 milions d'euros i una vigència plurianual entre el 2002 i el 2005. La seva finalitat és reduir la sinistralitat i implica, a més de la Conselleria de Treball, altres conselleries, administracions i agents socials. El conseller de Treball, Eberhard Grosske, que presentà el pla amb Carme Font, directora de l'Institut de Salut Laboral, digué que aquest instrument és fruit del consens amb sindicats i patronals i té 21 objectius que es desenvolupen en 132 accions concretes.

A més del vistiplau al pla de salut laboral, l'Executiu autonòmic aprovarà també avui un acord entre totes les conselleries per tal que no contractin les empreses que no complexin amb la llei de prevenció de riscs laborals i també les que en els dos anys anteriors hagin presentat un índex de sinistralitat per damunt del 50% de la mitjana del seu sector a les Balears.

Malgrat que només l'Estat té potestat per tal de legislar en matèria de contractació de les administracions públiques, el Govern pot actuar en els contractes menors (que suposen quasi el 90%), és a dir, serveis, obres i subministraments l'import dels quals no superi els 30.000 euros (cinc milions de pessetes). Carme Font destacà entre les mesures que inclou aquest pla la col·laboració amb la Conselleria de Salut per implantar el sistema d'informació sanitària en salut laboral que elabora el Ministeri. Treball també instarà la Conselleria de Turisme perquè valori els criteris de prevenció de riscs en la feina en totes les polítiques de modernització dels establiments hotelers, com també en l'autorització de noves instal·lacions.

Els sectors estratègics, com ara construcció i hoteleria també han rebut un tractament específic. Pel que fa al primer, Font ressaltà l'objectiu de reduir la incidència d'accidents per sobreesforços i, en aquest sentit, ja s'ha arribat a un acord amb la cimentera de Binissalem, que ha adquirit una màquina per minvar els pes dels sacs des dels 50 quilos actuals als 25. Així mateix, Eberhard Grosske defensà la importància d'introduir en els convenis col·lectius pautes de treball per minimitzar els riscs laborals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.